Απο την είσοδο του Ιερού Ναού είναι εντυπωσιακές οι εικόνες και το πανέμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Ο τεχνίτης χρησιμοποίησε ξύλο φλαμουριάς γιατί είναι μαλακό και εύκολο να δουλέψει κανείς πολύπλοκα σκαλίσματα. Επίσης γιατί είναι ανθεκτικό και διατηρείται για πολλά χρόνια.
Στο τέμπλο μπορεί κανείς να δει πανέμορφα σκαλίσματα και αναπαραστάσεις απο ζωα και φυτά που αντιπροσωπεύουν την φύση. Υπάρχει επίσης και μια αναπαράσταση της κιβωτού του Νωε.
Πάνω απο την Ιερά Πύλη (Iερό) μπορούμε να δούμε τον Νωε να είναι ξαπλωμένος και να αναπαύεται.
Στο κέντρο της Ιεράς Πύλης μπορούμε να δούμε μια γοργόνα (μορφή παρμένη απο την αρχαία μυθολογία), η οποία αναπαριστά τη γοργόνα που μεταμορφώνει σε πέτρα ολα τα κακά στοιχεία και τα κρατάει μακριά απο τα Ιερά Χώματα. Σε κάποιες απο τις εικόνες βλέπουμε αναπαραστάσεις πουλιών με γυριστά ράμφη. Κρεμασμένα απο αυτά τα ράμφη είναι τα καντήλια του ναού.
Ολο το τέμπλο είναι καλυμένο με φύλλα χρυσού. Το τέμπλο δημιουργήθηκε κατά τον 18ο αιώνα. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1720 και ολοκληρώθηκαν 60 χρόνια περίπου μετά. Η κάλυψη με τα φύλλα χρυσού έγινε το 1793.
Tο μεγαλόπρεπο τέμπλο του ναού είναι φτιαγμένο απο τεχνίτες απο την Ήπειρο.
Σε κάποια τμήματα του τέμπλου εχουν δημιουργηθεί επίτηδες τρύπες ωστε να τις διαπερνά το φως που μπαίνει απο τα πίσω παράθυρα. Αυτή η τεχνική ονομάζεται “σκιαρόσκουρο” (που σημαίνει κίνηση της σκιάς).
Στο τέμπλο τα παγώνια συμβολίζουν την περιφάνεια. Τα περιστέρια συμβολίζουν την ειρήνη , το χταπόδι με τα όστρακα συμβολίζει την νηστεία, που είναι πολύ σημαντικό μέρος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας.
Στην πρώτη σειρά του τέμπλου στην κάτω πλευρά βλέπουμε γλάστρες με φυτά και βάζα γεμάτα λουλούδια. Στην πάνω πλευρά μπορούμε να δούμε εικόνες με την Παναγία, τον Ιησού Χριστό , τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο και την επαργυρωμένη εικόνα της Αγίας Μαρίνας η οποία είναι ονομαστή για τη θαυματουργή ιδιότητα της.
Κατά τα παλιά χρόνια έρχονταν προσκυνητές απο την Ρωσία και την Κωνσταντινούπολη να δηλώσουν το σεβασμό τους και την πίστη τους στην Αγία Μαρίνα.
Mία απο τις προσφορές απο την Ρωσία είναι ο χρυσοποίκιλτος επιτάφιος, που τώρα βρίσκεται στη δεξιά πτέρυγα του ναού. Στην επόμενη σειρά του Τέμπλου, μπορούμε να δούμε αγιογραφίες και εικόνες Βυζαντινής τέχνης που αναπαριστούν θρησκευτικές γιορτές, ζωγραφισμένες απο μοναχούς που ήρθαν απο το Άγιο ‘Ορος “Άθος” κατά τον 17ο αιώνα.
Στην τελευταία σειρά μπορούμε να δούμε Βυζαντινές εικόνες, που αναπαριστούν σκηνές απο την Παλαιά Διαθήκη. Οι τρείς πλευρές της σκεπής της εκκλησίας σχηματίζουν τα τρια κλήτη και χωρίζονται απο κολώνες οι οποίες είναι ξύλινες (απο ξύλο καστανιάς) και είναι καλυμένες απο κονιάμα και είναι ζωγραφισμένες με γεωμετρικά σχήματα ωστε να σχηματίζεται η εντύπωση βλέποντας τις οτι αποτελούν μια κολώνα.
Στις καμάρες μπορούμε να δούμε αγιογραφίες των Προφητών, των Αγίων και διάφορες διακοσμητικές αναπαραστάσεις. Στη δεξιά πτέρυγα στο ταβάνι μπορούμε να δούμε αγιογραφίες που αναφέρονται στα Ιεροσόλυμα. Στην αριστερή πτέρυγα στο ταβάνι αναπαριστούνται μοναστήρια απο το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα.